nl

Je eID kaartlezer testen

Als je alle stappen voor de installatie van je eID kaartlezer goed doorlopen hebt, is alles nu klaar voor gebruik. Tot slot kan je nog testen of de certificaten op je eID-kaart goed geïnstalleerd werden op je computer. Deze certificaten heb je immers nodig om toegang te krijgen tot de eID-websites zoals Tax-on-web, MyPension, MyMinfin...

Zorg er er voor dat je eID kaartlezer aangesloten is op je computer en dat je eID-kaart in de lezer zit.

Testsite openen

Klik vervolgens op 'Start test' en in het volgende venster op 'Log in' om je installatie te testen. In een nieuw venster zal gevraagd worden om het certificaat met je naam te selecteren. Tot slot geef je je PIN-code in en klik je op OK.

Is de test mislukt?

Misschien heb je de eID software nog niet geïnstalleerd. Lees hier hoe je je eID kaartlezer moet installeren.

Enkel onderstaande browsers worden ondersteund door de eID-software van de Belgische overheid:

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie